Thursday, October 1, 2009

The light of a brighter day..

...in the walls of dark memories...(Same as above, but without Topaz adjust)

I love to edit and experiment with my pictures. But there is actually no need for it at those ones from the old Lier Mental Hospital. They are creepy enough in them selves. I know I should have used a camerastand because of the darkness inside the buildings - but I wasn`t patient enough... Sorry - typical me... By the way - neither my husband John or I saw any of the gosts who "lives" here, and we went here three times. Guess we have to go back - at midnight, maby.... You`r welcome to join ;)
Ok, this is not a "light of a brighter day" picture. This is just a bit funny. You see - the chair is empty, the window is open, and there is a lonely boot at the windowboard... ;)

28 comments:

skevbo said...

i love all of the texture on the wall and interesting patterns of light you were able to capture.

Tanja said...

Stilige bilder! og stedet er utrolig spesielt å være på, vi må nok tilbake en gang vi også..
Så koselig å se at både du og mannen din legger ut bilder igjen, gleder meg til å se mere fra din kant :)

amatørfotografen said...

Fantastisk lys i disse bildene! Men for et sted, du... trist at det forfaller på den måten, men det skaper i alle fall spennende fotomotiv. Tenker på alle de tragiske skjebnene som har funnet sted bak disse veggene. Det er litt av en historie de forteller.

Ønsker deg fortsatt fin dag. Strålende høstsol her i Drammen! Burde komme meg ut en tur istedet for å sitte inne og redigere bilder ;)

Charlotte - FO² said...

Eeendelig tilbake, så moro!! Utrolig flotte bilde du har fått derfra, så fint lys du har fått i dem også.

Viola said...

Takk for din kommentar! Hyggelig! Du, kanskje vi er i slekt? Hihi ;) Her har du lagt ut noen fantastiske bilder av Lier Sykehus!! Fantastisk flott med lyset som skjærer seg gjennom rommet!! Det har du fanget veldig flott inn! :) Og jeg som deg er for utålmodig til å bruke stativ! Har aldri brukt det på mitt D90 faktisk! Har et stativ, men det er for et lettere kamera.... Det er merkelig å se disse bildene fra det sykehuset.... :) Ønsker deg en flott dag!

Anne-Berit said...

Heiiii Lene,såå koselig at du er tilbake med innlegg igjen,har savna deg.
Har vært uten nett et par dager og her ser jeg at du har lagt inn flere innlegg allerede.
Huff,om de veggene kunne fortelle sin historie du,hadde nok blitt sterke saker.Bildene er kjempeflotte,både lys,farger og alt.Så gammel og slitt ut den rullestolen.
Kan ikke nedlegge hvor artig det var at både du og John "IS BACK"hurra!!!
Klem fra Anne-Berit.

VALKYRIEN said...

Utrolig bra bilder! Det er så det kryper opp etter ryggraden her...Råtøff etterbehandling, men det trengs en god fotograf i utgangspunktet for å få det så flott til som dette!

Som de andre sier, veldig fint å ha deg tilbake! Da jeg så du hadde lagt ut et nytt innlegg, var det sånn ENDELIG følelse her i stua! :)
Og takk for koselig hilsen.

Utrolig fangst du har på det forrige innlegget ditt da!

Dagrun said...

Jeg liker veldig godt bildene med lys gjennom vinduet fanget på veggen. Jeg liker dem alle altså, men de hadde virkelig det lille ekstra.

Og topaz lab filter er overflødig her, enig.

Anne said...

Skal si dama er i draget igjen :-)))
`and i just love it!!`

En helt fantastisk plass fpr den med kamera dette, det er jo nasten så en ikke tror det en ser, malinga er jo som et verdenskart jo, helt fantastisk så lenge det ikke sitter på ens egen vegg, he he

Klem til deg

Lene said...

Valkyrien: Det er bare det første bildet som er etterbehandlet med Topaz adjust. De andre er bare skarpet litt opp i L.R. :)

Garden Angel said...

Oj sann...her var det mange flotte bilder med litt "creepy" følelse av at "noe" henger igjen i veggene...(selvom det meste har skallet av...hehe;)

Skulle nesten tro at man ble sykere av å være der..
Men uansett..
Jeg synes bildene dine er flotte. Jeg liker så godt at det naturlige lyset skinner inn gjennom vinduene, og lager gjennskinn i rommet.

Det siste bildet var utrolig morsomt:)
Fuglen er fløyet:)))

...gleder meg til å se deg igjen!
Goood klem fra meg(",)

Anonymous said...

Flotte bilder med en helt utrolig stemning du har tatt her. Får jammen lyst til å ta en tur til dette spøkelsesstedet jeg også. ;)

Brit. (lille meg) said...

Å, Lene! Nå er det kjempelenge siden jeg var inne hos deg. Vet ikke riktig hva jeg skal si til mitt forsvar, men jeg har altså ikke glemt deg likevel...
Du har så flotte bilder å vise!
Jeg er ikke så aktiv på blogg for tiden, verken på min egen eller når det gjelder å besøke dere andre. Må bare beklage det. Jeg har rotet meg inn på Facebook og er mye der.....
Ønsker deg en fin kveld!:-)

Ivar Ivrig said...

Knalltøff plass. Dit vil jeg gjerne ja.

Som mine dager er said...

Utrolig spesielle motiver tatt fra en helt spesiell plass. Du fanger øyeblikket og formidler alt så ... så ... perfekt! Bare stedet er jo egentlig avskrekkende nok i seg selv, og jeg grøsser ved tanken på å skulle snike meg inn i slike "glemte" hus. Men det er kanskje akkurat det som gjør det hele ekstra spennende ?!

Ellers er dere savnet skal du vite. Rom 101 i "hotel" Kroppanveien står alltid åpent og venter på dere. Det er bare å ringe på forhånd og booke inn.

I morgen er det helg igjen. Den ivrige har allerede kjøpt inn fredagens høydare: Cava. Den står til kjøling og poppes i morgen kveld når helgen erklæres for åpnet. Oh yeah.

Hils husbonden så høres vi.

Klem fra Marit

PS! Er så glad for at det er bevegelse her inne på bloggen din igjen. Digger det. Ny bagrunnsfarge har du også. Me like. Delikat som alltid hos deg.

Helena/Bildbloggerian och Fototriss said...

Oj, jag får nästan kalla kårar utefter ryggraden när jag tittar på dina bilder. Mycket vackra, men med en kuslig stämning, allrahelst när du skriver att det är ett gammalt mentalsjukhus...

Roligt att se att du bloggar igen!

Mrs Cakeaholic said...

Hej Lene, Jeg ELSKERRRRRRRRR dine skønne billeder.
Dette spøgelseshus er helt fantastisk og du forstår virkelig at ramme lige i øjet, hvergang:-)
Jeg synes dine billeder af huset her er meget uhyggelige, du forstår virkelig at fange situationen og og få mig til at forestille mig historien bag billederne...FANTASTISK, jeg ELSKER dem:-)
Knus Irene

RuneE said...

Her har du skikkelig slått deg løs! jeg er litt mer forsiktig enn deg, men ungen skal ta fra deg at effekten er skremmende i denne sammenhengen! :-)

Randi said...

Her har lene fornyet bloggen ser jeg...tøfft:-)
Jeg blir faktisk aldri lei av bildene dere viser fra dette sykehuset...og alle viser de på så forskjellig vis...moro å opplevede det gjennom deres øyner og kamera.

Men må legge bånd på meg for ikke å kjenne for mye på de følelsene som dukkr opp...jada overfølsom x 10...der har du mei vettu;-))
Har for mange historier om de brukerne som bor hoss oss....for en barndom noen av dem hadde...huff....men da er det en glede og gi dem trygghet og gode opplevelser på deres gamle dager.
Mange av pårørende forteller hjerteskjærende episoder der de måtte overlate sine små barn til sånne innstitusjoner....vonde besøk, og vonde opplevelser. Godt deet er en tilbakelagt stadige.

Håper helgen din blir fylt med sol og masse flotte bilder.

Klemzzzzz fra ett regntungt trøndelag:-)

Randi said...

og du..jeg glemmer nok ALDRI spammingen din..hihihi...Ler bare jeg tenker på det

Anonymous said...

You are back with a bang! Wonderful stuff.

Morten Pedersen said...

Kjempefine bilder fra den gamle bygningen.

Lene - nabon said...

flott blogg her, med masse fine bilder!!!

HAr også vært på Lier Sykehus fleere ganger, har bilder i bloggen jeg også!

Legger dere til i lista mi jeg!

:)

AKO said...

Så otroligt fascinerande plats att fotografera på! Jag blir nästan lite avundsjuk. ;)

Joe said...

Había visto imagenes de este lugar en otro blog. Es un lugar de "película" donde has hecho muy buenas fotos. Saludos desde Argentina, José

Kathrine said...

wow... utrolig fine bilder!
helt rått :)

takk for kommentar inne hos meg - legger deg til hos meg jeg ! ;)

donnie said...

atmospheric and moody - beautiful in parts with the pastel colours and sunlight

Miriam Elisabeth said...

Flotters!! Hvor?